Horlama, uyku sırasında, solunum yolları çevresindeki kasların gevşemesi ile birlikte nefes alma sırasında havanın dar bir alandan geçerken ortaya çıkan titreşim sesidir. Birçok insan için bir kabus olan horlamanın tedavisi cerrahi olarak yapılabilir.
Horlamaya uyku abnesi adı verilen durum da eşlik ediyorsa mutlaka tedavi edilmelidir. Uyku abnesi, uyku sırasında nefes almanın on saniyeden fazla süre ile durmasıdır. Horlama ile birlikte gelişen uyku abnesi önemli bir sorundur ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
Erkekler mi Kadınlar mı Daha Çok Horlar
Yapılan araştırmalar erkeklerin kadınlara göre daha fazla horladığını gösteriyor. Bunun nedeni erkeklerde yağlanmanın boyun ve göbek bölgesinde olması. Kilo sorunu olan erkeklerde, sırt üstü yatmadan kaynaklı olarak göbek bölgesindeki yağ diyaframa baskı yapar, bu durum göğüs içi basıncı artırır. Bu nedenle kilolu erkekler daha fazla horlar. Solunum düzensizliği eşlik etmeyen horlama hasta için risk teşkil etmez. Ancak yanında bulunan kişileri rahatsız eder.
Horlama ile birlikte uyku abnesi de görülüyorsa horlamanın tedavisi cerrahi olarak yapılmalıdır. Horlama, uyku abnesi ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi almak için http://www.teomandal.com/horlama-ve-uyku-apnesinin-cerrahi-tedavisi/ sayfayı ziyarete edebilirsiniz.