Tıp dünyasında sürekli olarak farklı hastalıkların teşhisleri ve tedavileri bulunur. Gelişen teknolojinin de etkisiyle sağlık alanında önemli adımlar atılır. Bazı hastalıklar yaygın olmadığı için insanlar tarafından bilinmez. Ancak bilgi sahibi olmak, hastalıklarla karşılaşıldığında oldukça fayda sağlar. Herkes tarafından bilinmeyen hastalıklardan bir tanesi de yılancık hastalığıdır. Deride iltihap oluşması sonucu meydana gelen bu rahatsızlık, Ami ismi verilen mikrop ile bulaşır ve yayılır.
Kırmızı pullu bir leke oluşumu görülür. Yanaklarda başlayan bu rahatsızlık yüzün farklı bölgelerine de kısa sürede yayılır. Bu hastalığın belirtileri arasında; yorgunluk, bitkinlik, ateş ve titreme, yüzde kırmızı lekeler, yüz şişkinliği, dil kuruması, uyku bölünmesi ve kabus yer alır. Bu hastalığın kana bulaşmadan teşhis edilmesi, rahatsızlığa yakalanan kişiler için oldukça önemlidir.
Hastalıktan Korunma ve Tedavi Süreci
Yılancık hastalığından korunmak için kişisel temizliğe önem verilmelidir. Kıl koparmak, sivilce yolmak veya koparmak oldukça sakıncalıdır. Vücut temizliğine de özen göstermek gerekir. Tüm çabalara rağmen bu hastalığa yakalanan kişilerin doktor kontrolünden geçmesi gerekir. Yüksek ateşe maruz kaldıklarında nemli bez yardımıyla ateşin dinmesi sağlanabilir. Ayrıca doktorun önerdiği ilaçlar da kullanılır. Kötü görüntüler için verilen merhem veya kremler uygulanır. Genellikle sulfamid veya penisilin tedavisi uygulanır ve olumlu sonuç elde edilir.